Qui som?

L’escoltisme és

Una manera de viure

Un projecte educatiu que ajuda a formar persones sinceres, actives i compromeses. On nois i noies participen en projectes i activitats, des d’una excursió de cap de setmana fins a la descoberta d’un país llunyà. Tot l’any, infants i joves creixen junts sota la responsabilitat dels i les caps, joves competents que han rebut una àmplia formació i dediquen el seu temps a educar en el lleure.

Un moviment educatiu i juvenil

Els caps dediquen part del seu temps lliure a transmetre una sèrie de valors a les noves generacions sense esperar res material a canvi; una font d’enriquiment personal incomparable. L’escoltisme és el major moviment infantil i juvenil del planeta, amb quasi 40 milions de persones i presència a la pràctica totalitat dels països. Escoltes Catalans és membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que aplega i representa l’escoltisme del nostre país a nivell nacional i internacional.

El Cau és

El cau, l’agrupament escolta

En un poble, en un barri, el cau és un lloc de trobada, on s’apleguen infants, joves i caps per dur a terme activitats o preparar-ne de noves. És el punt de partida dels projectes. L’agrupament és un espai de llibertat, d’expressió i d’iniciatives on el nostre escoltisme es viu quotidianament… Alguns dirien que es com una gran família, d’altres que és una món paral·lel, una manera de desconnectar junt amb els teus companys i companyes aprenent coses noves cada dia i vivint noves experiències úniques e inoblidables…

Acampar en mig de la naturalesa, fer una ruta portant una motxilla a l’esquena, orientar-se per arribar a la cima de la muntanya, aprendre a conviure…

En definitiva

Una associació laica

Sense estar lligada a cap ideologia religiosa ni política; Escoltes Catalans educa en i per la llibertat, entenent la laïcitat com una actitud encaminada a respectar la diversitat de creences i pensaments, i a triar lliurement els propis.

Unes idees en acció:

  • La laïcitat, vivint les nostres diferències i els nostres pensaments com a font d’enriquiment per a cadascú.
  • La coeducació, aprenent conjuntament noies i nois, educant des de i per a la igualtat
  • La catalanitat, descobrint la nostra identitat com a pas previ per conèixer i respectar la pluralitat d’identitats i cultures que enriqueixen el planeta.
  • La participació social, implicant-nos en tot allò que ens afecta des d’un moviment atent i obert a les realitats i als problemes del món.
  • La solidaritat, treballant de manera activa i conscient en pro d’una societat més justa i més lliure.
  • La democràcia, participant en els òrgans de debat i decisió, tot respectant majories i minories.
  • La sostenibilitat, responsabilitzant-nos de preservar el medi natural, del qual ens sentim part.

 

SOM L’AGRUPAMENT ESCOLTA TERRA-NOVA, I PORTEM 40 ANYS D’HISTÒRIA!!!